шаблоны joomla

РОНА с Голямата награда от 13-я етнофестивал в Минерални бани

Вторник, 04 Юни 2013 12:08
Печат ПДФ

Балетна формация РонаБФ РОНА се завърна с голямата награда от 13-я Международен детски етнофестивал, провел се на 31 май и 1 юни в Хасковските Минерални бани. 30 деца взеха участие в конкурсната програма в двете възрастови групи, като на сцената на фестивала бе показана и голяма част от новия репертоар на школата. РОНА участва повече от 11 години на този фестивал, като въпреки многобройните първи награди в раздел съвременни танци, тази година за първи път добави към колекцията си и Голямата награда на Фестивала - Купата на организаторите от КНСБ и Фондация "Проф. д-р Желязко Христов".

Журито коментира, че е останало впечатлено от разнообразието на танците, точната хореография за конкретните танцови стилове, оригиналните идеи и костюми на изпълненията. Сред участниците се отличиха и бяха бурно аплодирани и най- малките представители на балета - Радослав Божилов на 3 години и Делян Нанков на 6 години, които изпълниха танца си "Пирати".

След две седмици РОНА ще са домакини на един от най-авторитетните Международни фестивали в страната - "Вълшебен свят", който ще се проведе от 14 до 16 юни, 2013 г в ОНЧ "Заря-1858", където заявки за участие са подали 29 колектива, измежду които има участници от 5 държави - Русия, Италия, Словения, Гърция и Македония и много други от страната.

Балетна формация Рона БФ Рона БФ Рона БФ Рона

FACEBOOK

Вие сте в:   БФ РонаСъбитияРОНА с Голямата награда от 13-я етнофестивал в Минерални бани